17 Eylül 2022 Cumartesi

FERROBOR TESİSİNİN TEMEL ATMA TÖRENİNE BAKAN DÖNMEZ DE KATILDI

Bandırma ferrobor tesisinin temel atma törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de katıldı.
Bandırma ferrobor tesisinin temel atma törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de katıldı.
Bandırma'da Eti Maden Genel Müdürlüğü Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü'ne ait ferrobor tesisinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada Bakan Dönmez, bugün aynı zamanda Bandırma'nın düşman işgalinden kurtarılışının 100'üncü yıl dönümü olduğunu söyledi. 
Dönmez, ferrobor tesisiyle bu silsileye yeni bir halka daha eklediklerini dile getirdi. 
"Dünya bor üretiminde ve ihracatında lideriz. Geçtiğimiz yıl 1 milyar 30 milyon dolar ile Cumhuriyet tarihimizin bor ihraç rekorunu kırmıştık. Bu yıl yola çıkarken hedefimiz 1,1 milyar dolardı ancak bu yıl yeni sözleşmeler, yeni pazarlar, yeni bağlantılar sayesinde hedefimizi yukarı yönlü revize ettik. Bu yıl hedefimizi 1,25 milyar dolar ile geçen yılki rekorumuzu tazelemek olarak güncelledik." ifadesini kullandı.
Bakan Dönmez;
"İnşallah ferrobor üretiminin ardından bu alanda rakipsiz olacağımıza inanıyoruz. Çelik üretiminin yanı sıra neodiyum mıknatıs, transformatör çekirdekleri, otomobillerin çelik aksamları, metal enjeksiyon dökümleri gibi pek çok alanda ferrobor kullanılıyor. Ayrıca tıp elektroniği ve ev elektronik eşyaların üretiminde de yoğun olarak kullanılan bir malzeme. Ferrobor üretimi bu teknolojilerin üretimi ve yerlileştirilmesi adına önemli bir kazanç sağlayacak bizlere inşallah. Fabrikamız yıllık 800 ton üretim kapasiteli olacak. İnşallah önümüzdeki yılın bu aylarında hedefimiz Bandırma'nın kurtuluşunun olduğu 17 Eylül'e bu tesisi yetiştirmek. İnşallah hep birlikte o günleri görürüz. Bu tesisimizde 100 vatandaşımızı da istihdam edeceğiz. Ferrobor tesisimizin önemli bir özelliği daha var. O da yatırımımız aynı zamanda teknoloji transferini de içeriyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda buradan elde ettiğimiz tecrübelerle bu teknolojinin yerlileşmesinde de önemli adımlar atacağımıza inanıyorum."

"Son günlerde biliyorsunuz sosyal konut projesi tartışılıyor gündemde. Birileri de çıktı 'İşte bunların temellerini atacaklar ama acaba bitecek mi?' diye milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Daha önce de 1 milyonun üzerinde sosyal konutu bu hükümet vatandaşıyla orta, dar gelirli vatandaşıyla buluşturdu, 250 bini de buluşturacağız. Unutmayın, Cumhurbaşkanımız başladığı hiçbir işi yarıda bırakmamıştır. İki yıl önce nasıl burada bor karbürün temelini attık, şimdi işte önümüzdeki aylar içerisinde inşallah devreye alacağız. Bugün temelini attığımız ve atacağımız tesisleri de aynı şekilde yapacağız. Biz bu tip eleştirileri petrol gaz ararken de duymuştuk. 'Arayamazsınız.' dediler, aradık. 'Bulamazsınız.' dediler, bulduk. Şimdi de 'Çıkartamazsınız.' diyorlar. Biz de dedik ki 'Nasıl bulduysak öyle çıkartacağız.' Sabredin 2023'te kendi gazımızı insanımızla buluşturacağız Allah'ın izniyle." şeklinde açıklamada bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.