7 Temmuz 2021 Çarşamba

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Erdek Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Erdek Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Belediye Başkanı Burhan Karışık'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 7 gündem, 1 ek gündem maddesi görüşüldü.
Kaymakam Atasoy, toplantı öncesi Başkan Karışık ve meclis üyeleriyle görüştü. Basın görevlileri Kaymakam Atasoy tarafından çıkarılarak basına kapalı bir toplantı yaptı. Kaymakam Atasoy'un ayrılmasının ardından belediye meclis toplantısına başlandı.
Meclis toplantısı öncesi Belediye Başkanı Burhan Karışık teşekkür mahiyetinde eski Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı'ya çiçek verdi. Yapakçı, teşekkür ederek, "El birliği ile Erdek'e hizmet edeceğiz. Burhan arkadaşımızın da başarılı olacağına canı yürekten inanıyorum. Hepimizin de sahip çıkmasını istiyorum. Erdek bizim." dedi. Ardından meclis toplantısına geçildi.
1. gündem maddesinde, Karşıyaka-Tatlısu İlave Revizyon-Islah Uygulama İmar Plan Notlarında değişiklik yapılması için komisyona ek süre verildi.
2. gündem maddesinde, Atatürk Mahallesi Göktürk Caddesi  Çakıcı Apartmanı adresinde kayıtlı meskenin bir kısmının ticari olarak kullanılması talebi oy birliğiyle kabul edildi. 
3. gündem maddesinde, ilçemiz Karşıyaka Mahallesi'nde yer alan inşaata başlanan ve yapımı devam eden yapı olması sebebiyle söz konusu yapıda çıkma izni verilmesi kararının geçerliliği oy birliğiyle kabul edildi. 
4. gündem maddesinde, deniz salyası ile ilgili kıyılarda sahil zabıtası müdürlüğünün kurulması ve gerekli eğitimin verilmesi, arıtmaların denetiminin yapılması, limandaki gemilerin denetlenmesi için Sahil Güvenlik ile birlikte çalışılması, limana bağlı tüm teknelerin atıklarını yasalara uygun bertaraf edilmesinin kontrol edilmesi, ilçemiz sınırları içerisinde yasak avlanma mevzusunda sıkı denetim uygulanmasına, derelerin denetlenmesi ve kirletici özelliği bulunan maddelerin derelere atılmasının önlenmesine, belediyenin sorumluluğu dışında yer alan yerlere gerekli yazıların yazılması oy birliğiyle kabul edildi.
5. gündem maddesinde, pandemi sebebiyle faaliyetleri durdurulan işletmelerin kapalı kaldıkları süre bazında kira sözleşmelerinin uzatılması oy birliğiyle kabul edildi. 
6. gündem maddesinde, gizli oyla yapılan encümen üyesi seçiminde oy birliğiyle Recep Eren seçildi.
7. gündem maddesinde, açık oyla yapılan seçimde Burhan Karışık'ın başkan olmasıyla İmar Komisyonu'nda boşalan koltuğa oy birliği ile İbrahim Beyoğlu seçildi. 
Ek gündem maddesinde Ak Partili meclis üyelerinin verdiği önerge görüşüldü. 

BAŞKAN KARIŞIK'IN HİZMET PLANLARI
Meclis toplantısı sonrası konuşan Belediye Başkanı Burhan Karışık, belediye binasının yıkılarak 6 katlı yeni bina yapılmasını istediğini ancak en önemli sorunun Erdek'te katlı otopark olmamasının olduğunu belirterek, "Kastri Bölgesi'nde Plan Notları 18 biterse biteceğine de inanıyorum. Her şey hazır, sorunları olan yerler çözülecek. 40 sene oldu oranın sorunu. Çözmesi bize nasip olur inşallah. El birliği ile bu memlekete hizmet edeceğiz." dedi.
Oğulcan Bölükbaşı









Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.