12 Temmuz 2021 Pazartesi

ERDEK BELEDİYESİ'NDEN ÇAĞRI: DENİZİMİZ TEMİZ MÜSİLAJ YOK

Erdek Belediyesi vatandaşlara Erdek kıyılarında müsilaj olmadığını, deniz tahlillerinin de iyi geldiğini açıkladı.
 Erdek Belediyesi vatandaşları ilçemize çağırarak kıyılarımızda müsilaj olmadığını, deniz tahlil sonuçlarının iyi geldiğini, yayınlanan müsilaj haberlerinin eski olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirterek güven içinde denize girebileceklerini belirtti.
 Erdek Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle: Erdek, geçmişten bugüne eşsiz güzelliklere ev sahipliği yapan doğasının yanı sıra arkeolojik konumuyla da büyük uygarlıklara egemen olmuş olan en güzel ilçelerimizden biridir. Kolay ulaşımı sebebiyle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın da sakin, huzurlu doğa ve deniz arayışına cevap vermektedir. İlçemiz sahilleri, genel olarak altın renkli kumsalların boydan boya sardığı, deniz suyu tuz oranı az olan ve denizi birden derinleşmeyen mükemmel doğal plajlardan oluşmaktadır. Sahil boyunca yürüyüş yapabilir, sıcaktan bunaldığınız anlarda istediğiniz bölgede denize girebilirsiniz. Ya da sahil boyunca asırlık ağaçların gölgesinde soluk alabilirsiniz. Bu sayede eşi benzeri olmayan Erdek manzaralarına da şahit olabilirsiniz. 
Geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında tüm Marmara'yı etkisi altına alan müsilaj maalesef hepimizi çok üzmüş ve denizde yaşayan canlıların yaşamı konusunda endişe etmemize sebep olmuştu.
Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın birlikte hareket ederek çalışması sonucunda Haziran ayının başından itibaren müsilaj etkisi azalmış, Temmuz ayı ile birlikte tamamen yok olmuştur. Gerek sosyal medyada gerek ulusal basında müsilaj haberleri geçmişe yönelik görseller ile paylaşılmakta, halkımızı ve misafirlerimizi endişeye sürüklemektedir. Medyada gösterilen görüntüler gerçeği yansıtmamaktadır. Biz Erdek olarak pırıl pırıl berrak sularımıza kavuşmuş bulunmaktayız. Yapılan araştırmalar sonucunda da deniz suyu analizlerimiz iyi ve temiz çıkmıştır. 
Siz değerli halkımız ve misafirlerimiz gönül rahatlığı ile altın sarısı kızgın kumlardan, pırıl pırıl serin sulara koşabilirsiniz. 
Türkiye'nin ilk turizm beldesi olan Erdek hem denizinde hem havasında bol oksijen taşımaya devam ediyor. Biz de Erdek Belediyesi olarak, siz değerli vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz."





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.