16 Temmuz 2021 Cuma

15 TEMMUZ'UN 5. YILI

15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin 5. yıldönümü ilçemizde kutlandı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik 20.00'de Ali Haydar Sarı Sahil Bandı önünden yürüyüşle başladı. Buradan Cumhuriyet Meydanı'na geçildi. 
Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterileri ile devam edildi. Ardından Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy konuşma yaptı. Atasoy konuşmasında, "Tanklarla, silahlarla aziz milletimize, aziz devletimize karşı saldırıya geçmişlerdir. Bu teröristler düşmanın harp sahasında dahi yapamadığı alçaklığı asker kılığına girmiş bu teröristler tarafından aziz devletimiz, aziz milletimize karşı yapılmıştır. 15 Temmuz'da binlerce yıllık tarihinde defalarca yaptığı gibi demokrasisini, istiklalini ve istikbalini korumak uğruna canını vermekten çekinmeyeceğini gösteren Türk milleti eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanının yazıldığı o gecede Çanakkale ruhu, yüzyıllar sonra yeniden canlanmış, tarihe altın harflerle yazılan bir direniş, bir diriliş öyküsüyle demokrasi zaferine hayat vermiştir. Milletimizin ülkesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında hainlerin silahları da tankları da topları da helikopterleri de uçakları da işe yaramamıştır. Asker elbisesi giymiş bu teröristler karşısındaki dik duruşuyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan aziz milletimiz kahramanlık destanı yazmıştır. Gencinden yaşlısına, işçisinden patronuna, köylüsünden şehirlisine kadar milletimizin tüm fertleri hainler karşısında tek bir vücut olmuştur. Devletimizin içine sızan bir mikrop, bir virüs gibi devletin kurumlarına yerleşerek kendince uygun ortamı bulduğunda ülkemizin kilometrelerce uzakta yaşayan terörist başının yaptığı ihanet planlarına uyarak azılı düşmanlarımızın dahi yapmadığı şekilde meclisimizi bombalayan, milletimizin öz kaynakları ile düşmana karşı kullanmak üzere alınan tankı, topu, uçağı, helikopteri kendi halkının üzerine kurşun yağdırmak üzere kullanan bir terörist grubu ile karşı karşıya kaldık ama unuttukları bir şey vardı: Bu milletin imanlı, vicdanlı, yürekli evlatlarının buna fırsat vermeyeceğini hesap edememişlerdir. 15 Temmuz 2016 tarihinde cereyan eden hain darbe girişimi, kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve dik kararlı duruşu ile bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz gecesi sokaklarda Sünni Alevi yoktu, Türk Kürt yoktu, Çerkez Roman yoktu. O gece meydanlarda sağcı solcu, zengin fakir, iktidar muhalefet yoktu. 15 Temmuz'da tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yumruk, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç hain darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı." dedi.
Sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması canlı yayından izletildi. Daha sonra mehteran, ilahı grubu ve semazen gösterileri ile devam edildi. İlçe Müftüsü Mehmet Tüfekçioğlu'nun kapanış duasını yapmasıyla tören sona erdi. Saat 00:13'te ise camilerden sela okundu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.