17 Mart 2020 Salı

ERDEK'İN CORONA İLE MÜCADELESİ

Erdek de corona virüsüne karşı mücadele veriyor.
 Türkiye'de çarşamba günü 1 vaka ile başlayan corona virüsü dün akşam itibariyle 47'ye çıktı. Tüm Dünya'da ve Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de birtakım önlemler alındı.
 Bu gece 00.00 itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle çay bahçeleri, kahvehaneler, cafe ve bar gibi eğlence mekanları kapatıldı. 
 Bazı restoran ve lokantaların sadece evlere yemek verdiği mekanda yemek yeme işlemini kaldırdıkları öğrenildi.
 Erdek Belediyesi tarafından başta Belediye binası olmak üzere zabıta müdürlüğü, konteyner muhtarlıklar ve belediyeye bağlı spor salonu da dezenfekte edildi.
 Erdek halkından sokağa çıkan kişi sayısında biraz azalma görüldü. Sokağa çıkan bazı vatandaşlar maske kullanırken maske bulamayan vatandaşların atkı vb. gibi şeylerle kendilerini korumaya çalıştıkları görüldü.
 Yine ilçemizde kozmetik ürünü satan yerlerde ve marketlerde kolonya ile dezenfekte ve temizlik ürünlerinin ve malzemelerinin, bazı marketlerde başta temel gıdaların, kozmetik ürünlerin ve sirkelerin de tükendiği öğrenildi.
 Dün Bandırma'da umreden dönen 3 vatandaşın karantinaya alındığı iddiası yalanlandı. 















(Fotoğraf: Tugay Gökbayrak)








(Fotoğraf: Tugay Gökbayrak)

(Fotoğraf: Tugay Gökbayrak)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.