12 Ağustos 2022 Cuma

ZEYTİNDE MEYVE DÖKÜLMESİNE DİKKAT

Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Bornova Zirai Mücadele Enstitüsü'nün yaptığı arazi kontrollerinde gözlenen meyve dökülmeleri, ilgili uzman kuruluşlara bildirildi.
Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Bornova Zirai Mücadele Enstitüsü'nün yaptığı arazi kontrollerinde gözlenen meyve dökülmeleri, ilgili uzman kuruluşlara bildirildi.
Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bölgemizde son bir kaç yıldır gözlenen ve titizlikle takip ettiğimiz, en son 2020 yılında müdürlüğümüzce konu uzmanı ilgili kuruluşlar olan Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Bornova Zirai Mücadele Enstitüsü'ne bildirimde bulunduğumuz, bu yıl da yine arazi tespitlerimiz ve çiftçilerimizden gelen şikayetler üzerine yapılan arazi kontrollerinde gözlenen meyve dökülmeleri yeniden ivedilikle ilgili uzman kuruluşlara bildirilmiştir. 
Yaptığımız çağrı üzerine ilk olarak Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü bölgemizi ziyaret etmiş ve ilgili laboratuvar tetkikleri için gerekli numuneleri almışlardır. Yapılacak detaylı inceleme sonuçları ve ilgili tavsiyeler çiftçilerimizle paylaşılacaktır. Çiftçilerimize bol ve bereketli ürünler dileriz." denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.