4 Mart 2022 Cuma

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASINA KARAR VERİLDİ

Erdek Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık başkanlığında yapılan Mart ayı meclis toplantısına AK Parti grubundan Çisem Tanrıöver Özhuy mazereti gerekçesiyle katılmadı.
Toplantıda; 3 gündem, 4 ek gündem maddesi görüşüldü.
1. gündem maddesinde, Park ve Bahçeler Müdürlüğü kurulmasına oy birliğiyle karar verildi.
2. gündem maddesinde, Bandırma-Erdek İl Yolu (Erdek-Narlı) karayolu güzergahı ve yakın çevresine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ve Narlı Mahallesi Nazım ve Uygulama İmar Planlarının PlanGML veri yapısına uygun şekilde güncellenmesi konusu oy birliğiyle İmar Komisyonu'na gönderildi.
3. gündem maddesinde, Erdek Belediyesi Gelirler tarifesinin 4. maddesinde yer alan rüzgar türbinlerinin iskan ücreti pervane başına 200 bin TL+KDV olarak belirlendi. CHP Meclis Üyesi Recep Eren, Kapıdağ'ın tahrip edildiğini belirterek daha fazla ücret alınmasını talep etti. Ancak meclis oy birliğiyle ücreti, 200 bin TL+KDV olarak belirledi.
1. ek gündem maddesinde, Tuzla Mahallesi'nde bulunan bir taşınmazın Erdek Belediyesi'ne devredilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
2. ek gündem maddesinde, TMMOB Mühendisleri Odası ile iş birliği protokolü imzalanması oy birliğiyle kabul edildi.
3. ek gündem maddesinde, 18 Eylül Stadı'nın Balıkesir İl Spor Müdürlüğü'ne devri konusu hakkında Belediye Başkanı Burhan Karışık, il spor müdürlüğünün Erdek hariç diğer ilçelere spor yatırımı yaptığını belirterek "Bana devret ondan sonra yatırım, olmaz." diyerek reddedilmesi gerektiğini söyledi. 18 Eylül Stadı'nın devredilmesi, AK Parti meclis üyelerinin kabul oylarına karşın CHP'li meclis üyelerinin ret oylarıyla reddedildi.
4. ek gündem maddesinde, Atatürk isminin bir ana caddeye verilmesi konusunda CHP'li meclis üyesi Nimet Kalafat, Erdek merkezde Atatürk Mahallesi; Ocaklar ve Düzler'de Atatürk Caddesi olduğunu belirterek yasa gereği Erdek'te bir caddeye Atatürk isminin verilmeyeceğini belirtti. Bu madde oy birliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi.
Meclis, Nisan ayı toplantısının 6 Nisan Çarşamba günü saat 15.00'te yapılmasına karar verildi.
Oğulcan Bölükbaşı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.