28 Mayıs 2020 Perşembe

ERDEK'TE CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLER BELLİ OLDU

Erdek'te Cuma namazının kılınacağı camiler belli oldu.
 2 aydan fazla süredir kapalı olan camiler yarın ilk olarak Cuma namazı için açılacak. Ancak Cuma namazları avluda veya bahçede kılınacak.
 Erdek Müftülüğü Cuma Namazı kılınabilecek camileri açıkladı.
 Erdek Müftülüğü'nden yapılan açıklama:
 1- İlçe Merkezimizde öncelikli olarak 18 Eylül Stadı'nda (Piri Reis Camii Yanı) Cuma namazı kılınacaktır. Tüm halkımızı buraya davet ediyoruz.
2- Ancak Erdek merkezdeki Yalı, Hacı Ömer (Çarşı), Ebu Hanife ve Hacı Eminbey Camilerinin avlusunda 18 Eylül Stadı'na gidemeyenler için Cuma namazı kılınacak.
3- Karşıyaka, Ormanlı, Hamamlı, Tuzla, Belkıs Mahallelerinde mahalle meydanı ve açık alanda  diğer mahallelerin camilerinin avlusunda Cuma namazı kılınacak.
4- Dalyan, Poyrazlı, Harmanlı, Hal ve Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Tatbikat camilerinde Cuma namazı kılınmayacaktır.
Açıklamanın devamında, "Afişte ve diğer mecralardan açıklanan kurallara uyarak camilere ve namaz kılınacak alanlara gelinmesi önemle rica olunur. 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri kişiler Cuma namazına gelemeyecektir. Salgın hastalık belirtisi olmayanlar, evlerinde abdest alarak, seccade getirerek, maskeli bir şekilde namaza gelmelidirler." denildi.
 Aynı zamanda; ezan öncesi vaaz edilmeyecek, ezan okununca ilk sünnet kılınıp sonra hutbe okunacak, farzdan sonra son sünnet ve zuhr-i ahir kılınmayacak, tesbihat yapılmayacak, hemen duaya geçilecek.
 Seccadeler ise önden, arkadan, sağdan ve soldan 1'er metre aralıklarla yayılacak, namaz o şekilde kılınacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.