21 Şubat 2020 Cuma

VALİ YAZICI'DAN ERDEK ZİYARETİ

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, ilçemizi ziyaret etti.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı dün ilçemizde bir dizi incelemelerde bulundu.
Vali Yazıcı’nın Erdek’teki programı ilk olarak Anadolu Lisesini ziyaretiyle başladı. Erdek Anadolu Lisesi ziyaretinin ardından Mado Cafe’de öğle yemeğine katılan Vali Ersin Yazıcı, programına Erdek Mırız Hayvan Çiftliği’ni ziyareti ve buradaki incelemeleriyle devam etti. Erdek merkezindeki ziyaretlerin ardından Narlı Mahallesine geçen Vali Ersin Yazıcı, önce Narlı’daki midye çiftliğini inceledi ve sonrasında Narlı Mahallesindeki vatandaşlarla çay bahçesinde karşılıklı sohbet etti. Erdek programının son bölümünde, Erdek ve Bandırma’daki Esnaf Oda Başkanlarıyla saat 19:00’da BESOB Otel’de biraraya gelen Vali Ersin Yazıcı, Erdek ve Bandırmalı Esnaf Oda Başkanları ile akşam yemeğinde bir süre sohbet etti.
 Vali Ersin Yazıcı, BENGİ Projesi kapsamında Erdek Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Yazıcı, BENGİ Projesi’nin sürdüğü 38 ay boyunca sayısız okula giderek, öğrencilere ve öğretmenlere değerler eğitiminin öneminden bahsetti.
 Vali Yazıcı; “Türkiye için güzel, kendini yetiştirmiş bir nesil görmek istiyorsak, küçük yaşlardan itibaren değerler eğitimine önem vermeliyiz. Gelecek nesillerin sorumluluğu hepimizin omzuna yüklenmiştir. Değerler eğitimi hem velilerin, hem de eğitimcilerin önemle üzerinde durması gereken bir konudur. Bu konuya önem verdiğimiz oranda, millet olarak geleceğe emin adımlarla yürüyebileceğiz. Öğrencilerimize milli, manevi ve ahlaki değerlerimizi kazandırmak ve bu değerler hakkında öğrencilerimizde ve toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
 Vali Ersin Yazıcı, Erdek ilçesi Narlı Mahallesi'nde ise vatandaşlarla bir araya geldi.
Vali Ersin Yazıcı, beraberinde Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık ile birlikte Erdek ilçesi Narlı Mahallesini ziyaret etti. Mahalle meydanındaki kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, vatandaşların sorunlarını çözmek ve taleplerini değerlendirmek için mutlaka halkın içinde olmak gerektiğine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Halkımızın dertlerini, sıkıntılarını dinlemek amacıyla sık sık bir araya geliyor, sohbet ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler ile vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Halkla iç içe yan yana hizmeti esas bildik ve bu nedenle her daim vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.
 Vali Ersin Yazıcı, Bandırma ve Erdek ilçelerinde görev yapan esnaf odaları başkanları ile yemekli toplantıda bir araya gelerek, çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu. Vali Yazıcı, esnaf oda başkanlarıyla tek tek sohbet etti. Esnafın talep ve beklentilerini dinledi. Sorunların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunuldu. Esnafın her zaman yanında olduğunu ve esnafa verdiği desteğin devam edeceğini söyleyen Vali Yazıcı, sorunların bir bir çözülmesi için gayret gösterdiklerini dile getirdi.
 Vali Yazıcı,” Balıkesir ortak paydamızdır. İlimizin tüm dinamikleriyle bu ortak paydada buluşarak kentimizin sorunlarına çözüm üretmeliyiz. Esnaf ve Sanatkâr, toplumun temel direğidir. Esnafımızın, ülkemiz ekonomisi açısından üstlendikleri görev elbette ki çok önemli. Bizim yönetim anlayışımızda birlikte yönetme ilkesi vardır. Bunun gereğini yerine getiriyoruz. Ortak aklı, birlikte yönetimi ve istişare kültürünü benimseyen ve uygulayan iller, diğer illere göre avantaj elde ediyor. Bu gerçekten hareketle Balıkesir’de göreve başladığım günden buyana ortak aklı, birlikte yönetim ve istişare kültürünü en temel husus olarak ele alıyorum. Bu tür toplantılar, her birimizin birbirimizi tanıması, kaynaşması ve dayanışması açısından çok önemlidir. En çok ihtiyacımız olan şey birlik beraberlik ve dirliktir.
Esnafın talep ve beklentilerini dinlemek, varsa sorunların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunmak üzere önümüzdeki süreçte de çeşitli bölgelerde esnaf ziyaretlerimizi sıkça gerçekleştireceğiz.” dedi.
Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Fehmi Erdem ise, Vali Yazıcı’nın esnaf ve sanatkâr camiası ile iç içe olmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.
 Erdek’te düzenlenen toplantıya; Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Fehmi Erdem, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkan Vekili Hasan Yıldız, Bandırma Kasaplar Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı H. Levent Gürer, Bandırma Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hüseyin Taşçı, Bandırma Şoförler Odası Başkanı Osman Çapar, Bandırma Berberler Odası Başkanı Hasan Gündoğan, Bandırma Sebzeciler Odası Başkanı Erkan Alpsu, Bandırma Madeni İşler Odası Başkanı Karani Dinçer, Bandırma Kahveciler Odası Başkanı Ömer Özışıkkara, Bandırma Tuhafiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, Bandırma Bakkallar Odası Başkanı Ömer Metin, Bandırma Marangozlar Odası Başkanı Sami İzci, Bandırma Terziler Odası Başkanı Niyazi Güler, Bandırma Elektrikçiler Odası Başkanı Eyüp İl, Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı M. Fatih Cambaz, Erdek Şoförler Odası Başkanı Aydın Tekin, Edincik Esnaf Odası Başkanı Ahmet Sivaslı ile Birlik Genel Sekreteri Hüseyin Saran katıldı. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.