20 Temmuz 2018 Cuma

AŞK FESTİVALİ BAŞLADI

2. Erdek Zamanı "Aşk" Festivali başladı.

  2. Erdek Zamanı Aşk Festivali dün 19.30'da ilçemiz Ali Haydar Sarı Sahil Bandı'ndan kortej yürüyüşüyle başladı.


  Cumhuriyet Meydanı'na toplanan yüzlerce kişi Aşk Festivali'nin açılışını izledi.
  Aşk Festivali'ne CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Ensar Aytekin, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, belediye meclis üyeleri, İYİ Parti İlçe Başkanı Arif Demir, muhtarlar, emektar sinema sanatçıları Ahmet Mekin ve Erol Tezeren de katıldı.
          
 Kürsüye ilk çıkan Hüseyin Sarı, konuşmasında Erdek'in ülkemizdeki ilk turizm bölgesi olduğunu vurgularken festival fikrinin uzun yıllardır aklında olduğunu ancak geçen sene başlatabildiklerini belirtirken bu bölümün 'neden aşk' olduğu sorusuna "Aşk insanı insan yapan en önemli duygudur." cevabını verdi. Başkan Sarı, geçen seneki festivalin misafirler tarafından beğenildiğini belirtti. 
  Başkan Sarı, "Önümüzdeki ay Erdek, Ortodokslar için çok önemli bir merkez. Onların her 23 Ağustos'ta yapmış oldukları bir bayram ayini var. 2015'te İçişleri Bakanlığı'nın izin vermesi ile birlikte ayinin en güzel şekilde yapılabilmesi için elimizden geleni yapmak zorundayız. Başkan Sarı, önümüzdeki ay "İnanç ve kültür" festivalinde üç semavi dini (İslamiyet, Hristiyan, Yahudilik) bir araya getireceklerin açıkladı. Başkan Sarı, Kurtuluş Savaşı'nda kurtarılan son toprağın Erdek olduğunu söyleyerek Eylül ayında ilçemizin kurtuluşuyla bağdaştırılarak bir barış festivalinin yapılacağını belirtti. Başkan Sarı tüm personellerine teşekkür etti.



 
  
Başkan Sarı'nın ardından kürsüye çıkan Dursun Mirza, "Biz Bandırma il, Erdek de onun ilçesi diyoruz. Erdek'i ve delikanlı Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'yı çok seviyoruz. Ben her zaman Erdek zamanıdır, diyorum." dedi.

    


Ardından kürsüye çıkan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "İnsanın içindeki aşkı, tabiata olan aşkı, denize olan aşkını yaşamak için Erdek Belediye Başkanı'nın organize ettiği festivale hoşgeldiniz. Bizim siyasetçiler olarak amacımız göz bebeği olan Erdek'i daha iyi bir konuma getirmek diye konuştu.


   
         

Konuşmaların ardından dans gösterisine geçildi. Dans gösterisi izleyenleri büyüledi.






Oğulcan Bölükbaşı



 

 

 



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.