1 Haziran 2023 Perşembe

'HAYAT BOYU ÖĞRENME ŞENLİĞİ' YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

Hayat Boyu Öğrenme Etkinliği kapsamında yıl sonu sergisi açıldı.
Hayat Boyu Öğrenme Etkinliği kapsamında yıl sonu sergisi açıldı.
Saat 17.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yıl sonu sergisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Büyüktaş konuşma yaptı. Büyüktaş konuşmasında, "Hayata mutlu bireyler hazırlamak için her sabah,
her yerde herkesi eğitip hayat boyu öğrenme bireyin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliğini kapsar. Kurslarımız hayatın her alanında gerçekleşebilen öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik, statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürebilmektedir. Halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda hızla gelişen ve değişen sosyal ve kültür hayatındaki değişmeleri kapsayan kurslarımızla kursiyerlerimize hizmet sunmaktayız. Sayın Kaymakamım 2022-2023 eğitim öğretim yılında 175 adet kurs, kurumumuz tarafından açılmış olup 3 bin 464 kursiyere ulaşılmıştır
Açık lisede 247 aktif öğrencimiz açık ortaokulda 221 aktif öğrencimiz bulunmaktadır. Halkımızın kursumuzda başvuruları kurulumuza gelerek veya e-yaygın üzerinden başvurularını değerlendirerek minimum on iki kişiyi aştığı andan itibaren zat-ı alilerinize kurslarımızı teklif ediyoruz. Bugünkü açılışını yapmakta olduğumuz sergide emeği geçen personelime, usta öğreticilerime, kadrolu öğretmenlerime, kursiyerlerime, bize katılımla kurumlara saygılarımı sunuyorum." dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Büyüktaş'ın konuşmasından sonra Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği özel bireyleri halk oyunu gösterilerini sergilediler. Daha sonra protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini kesti, sergi alanını dolaşılarak üretilen ürünler hakkında bilgi aldılar. Sergi alanında üretilen takılar, örtüler, işlemeler, resimler ve kabaktan yapılma müzik aletleri yer aldı. Kaymakamın ricası ile Belediye Başkanı Burhan Karışık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan kabaktan yapılan bağlamaları deneyerek kısa bir müzik dinletisi sundu. 
Sergi açılışına Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Burhan Karışık, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 
Hayat Boyu Öğrenme Etkinliği, Cumartesi günü müzik dinletisi ile devam edip Pazartesi günü ise sportif faaliyetler ise sona erecek. 
Oğulcan Bölükbaşı
















Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.