23 Ocak 2023 Pazartesi

PAZAR FİYATLARI YENİ YILDA DA CEP YAKIYOR

Erdek Pazartesi pazarında fiyatlar bugün de çok yüksekti.
Erdek Pazartesi pazarında fiyatlar bugün de çok yüksekti.
2023 yılına girilmesiyle birlikte maaşlara zam ve enflasyon oranı ile birlikte fiyatlar gıdalarda da artış devam ediyor. 
23 Ocak Pazartesi (bugün) pazara çıkan vatandaşlar yine fiyatların yüksek olduğunu gördü. Kış sebze ve meyveler kışın tam ortasında olmamıza rağmen fiyatlar halen yüksekti.
Tezgahlarda; patatesin kilosu 10 TL, soğanın kilosu 12,5 TL, domatesin kilosu 20 TL, salataloğın kilosu 25 TL, biberin kilosu 25 TL, mantarın kilosu 35 TL'den satılıyor. Salata malzemesi olan marul, roka, maydanoz gibi ürünler ise 5 TL'den başlıyor. Limonun filesi 10, kilosu ise 20 TL'den satılıyor. Kapıdağ ve çevresinde çokça bulunan ve sıkça tüketilen hindiba otunun kilosu bile 20 TL. 
Meyve tezgahlarında da durum pek farklı değil. Portakalın kilosu 10, muz 14, mandalinanın kilosu 15, elmanın kilosu ise 15 TL. Halen kış mevsiminde olmamıza rağmen tezgaha yeni çıkan çileğin kilosu ise 50 TL.
Vatandaş temel gıda olan yumurta ve peyniri aldıktan sonra gücünün yettiği kadar sebze ve meyve alıp bir hafta yetinmeye çalışıyor.
Öte yandan geçtiğimiz senelerden daha az pazarcı tezgahı görülüyor. Pazarcılar bunun sebebini yeni yıla girilmesi ile birlikte belediyenin işgaliye bedellerine %300 zam yapmasına bağlıyor.
Adem Halat








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.