30 Haziran 2021 Çarşamba

SEÇİM SIRASINDA GERGİNLİK VE ARBEDE

CHP Milletvekili Ensar Aytekin belediye başkanlığı seçimi sırasında alana girmek isteyince polis ile CHP'liler arasında gerginlik ve arbede yaşandı. 
Erdek Belediye Başkanlığı seçiminde Balıkesir Valiliği tarafından alana kimsenin alınmaması talimatı vermesine üzerine Erdek Emniyet Müdürü Faik Karabaş ve polis memurları kapı önünde nöbet tuttu.
CHP Milletvekili Ensar Aytekin belediye başkanlığı seçimi sırasında alana girmek isteyince polis ile CHP'liler arasında gerginlik ve arbede yaşandı. Aytekin alana girmeyi başardı. Ancak polis memurları Aytekin'in içeri girmesinin ardından çevik kuvvetle birlikte kapı önüne adeta etten duvar örerek başka kimseyi geçirmedi. 

Olayın ardından açıklamalar peş peşe yapıldı.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET AKIN:
Burada engellemelere çalıştılar. Milletvekilimiz içeri girmek istiyordu. Halka açık bir toplantı. Hiçbir sıkıntı yok. Amaç gerginlik yaratmaya çalışmak. Tabi, Kuvay-i Milliye'nin baş şehri burası. Burada gerçekten hem halka açık bir toplantı yapacaksınız hem de milletin vekilini içeri sokmayacaksınız. Girmek isteyen kişi sayısı iki. Onun için bir sıkıntı yoktu. Keşke yaşanmasaydı. Tekrar hayırlı olsun diyorum.

CHP YEREL YÖNETİMLERDN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN:
 Tabi böyle bir ortamın yaşanmasını istemezdik ama bugünkü Sayın Vali devletin valiliğini unutmuş, sarayın valiliğine soyunmuş ve talimatla artık hareket ediyor ama ne kadar yaranmaya çalışırsa çalışsın elbette ki o prim vermeyecektir. Bizim halktan aldığımız yetkiyi elimizden alması kanuni değil. Sayın Vali tamamen bir tuzak kurmuş. Madem sadece belediye meclis üyeleriyle yapacaktınız toplantıyı neden belediyede yapmadınız? 3 bin kişilik bir salonda aldıysanız bu halka açık demektir. Buraya alış amacı bizi devletin güvenlik kuvvetleriyle karşı karşıya getirmek, bizim yasal haklarımızı elimizden alma görüntüsünü vermek doğru değil. Biz emniyet kuvvetlerine olan saygımızdan dolayı orada bir gerginlik yaratmak istemedik. Bilsinler ki burada haksız, hukuksuz, adaletsiz bir durum var. Ama hakkı da hukuku da demokrasiyi de bu ülkeye getireceğiz ve elbette ki suç işleyenler yargı karşısında da bunun hesabını verecektir.

CHP İL BAŞKANI SERKAN SARI:
Bugün, halka açık, sıradan bir vatandaşın bile izleme hakkının olduğu belediye meclis toplantısına güvenlik sebebiyle alınmama talimatı Balıkesir Valisi tarafından verilmiş. Erdek'te yaşanan bu konuyu görmelerini istiyoruz. İzleme, takip etme hakkımız var. Bugün bir çocuğun bile takip edebileceği toplantı, şu anda valinin talimatıyla belki 2 bin kişi alabilecek salona 5 kişinin girmesi konusunda tartışma yaşatılıyor. Bugün ülkenin geldiği nokta, açık ve net ortada. Bugün hukuk devletiyle mi yoksa birilerinin iradesiyle mi yönetiliyoruz, bunu net bir şekilde görüyoruz. Şu an burada alınan tavır ve uygulanan bu karar hukuksal bir dayanağı olmayan, bize yapılan bir engelin fotoğrafıdır. Bu fotoğraf tarihe kara leke olarak düşmüş bir fotoğraftır. Bu kararı veren ve uygulayanların hepsi de bu kara fotoğrafın altında imzası olanlardır. 
Oğulcan Bölükbaşı









Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.