30 Haziran 2021 Çarşamba

BELEDİYE MECLİSİ "BURHAN KARIŞIK" DEDİ

Millet İttifakı adayı Burhan Karışık meclis tarafından belediye başkanı seçildi.
 Erdek Belediye Meclisi, Erdek Belediye Başkanı olarak Burhan Karışık'ı seçti. 
 Bugün saat 11.00'de ilçemiz Kapalı Spor Salonu'nda yapılan belediye başkanlığı seçiminde Millet İttifakı adayı Burhan Karışık ile Cumhur İttifakı üyesi Mehmet Ali Yağcı yarıştı. 
 Belediye meclisinde 9 üyesi bulunan Millet İttifakı'nın tamamı Burhan Karışık'ı, Cumhur İttifakı'nın tamamı ise Mehmet Ali Yağcı'yı destekledi.

  SEÇİM 3 TURDA YAPILDI
  Seçimde iki adaydan birinin 10 ve üzeri oy alamaması nedeniyle seçim önce ikinci daha sonra üçüncü tura uzadı. Her üç turda da sonuç değişmedi.

  1. TUR Burhan Karışık: 9 - Mehmet Ali Yağcı: 6
  2. TUR Burhan Karışık: 9 - Mehmet Ali Yağcı: 6
  3. TUR Burhan Karışık: 9 - Mehmet Ali Yağcı: 6

  Belediye Başkanı seçilen Burhan Karışık yaptığı ilk açıklamada, "Beni destekleyen tüm arkadaşlarıma, tüm meclis üyelerime teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte bütün meclis üyelerimizle beraber güzel işler yapacağız ve milletin bütün bu gerginliklerin son bulmasını istiyorum. Hayırlı olsun inşallah, teşekkür ediyorum." dedi.
 
 CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET AKIN:
 Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, başkanımıza başarılar dilerim. Şimdi işimiz çok, daha çok çalışacağız. Haksız hukuksuz bir süreçten sonra Burhan başkanımız devam ediyor. İnşallah daha büyük hedeflere el birliğiyle hep birlikte yürüyeceğiz.

 CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ ENSAR AYTEKİN:
 Genel Başkan Yardımcılarım söyledi sonuç Erdek Belediye Meclisi, Erdek halkının iradesine bir kez daha sahip çıkmıştır. Erdek'e hayırlı uğurlu olsun.

 CHP İL BAŞKANI SERKAN SARI:
 Seçim sonuçları bugün gördüğümüz gibi Erdek halkının tercihi olan Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanına teslim edilmiştir. Aslı olan, hakkı hukuku olan da budur. Bugün burada yaratılan gerginliği de hiçbir şekilde anlamamız ve kabul etmemiz mümkün değildir. Meclisler hepimize açık, meclisler halka açıktır. Ve bugün meclis üyelerimiz milli iradeye sahip çıkmış ve halkın tercihlerini sonuna kadar müdafaa etmiştir. Hepsini yürekten kutluyorum, yeni seçilen başkanımıza da başarılar diliyorum.

 ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SARI:
 Ahlaksız tekliflere karşı hem İYİ Parti'li hem CHP'li meclis üyesi arkadaşlarım Erdek halkının iradesine sahip çıktılar. Zaten bir sorun yoktu. Bundan da bir tereddütümüz yoktu ama onlar her an herkesi parayla, maddi imkanlarla veya ruhsat vermeyerek kendi saflarına çekebilirler. Burhan Karışık'ın kızına ve 2 tane belediye meclis üyemize ruhsat vermeyerek, itfaiyede ruhsatı sallayarak baskı kurmaya çalıştılar, çok yakında onlar bizden daha önce yargılanacaklar, daha ağır suçlarla yargılanacaklar inşallah o günleri de göreceğiz.

Oğulcan Bölükbaşı















Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.