25 Haziran 2021 Cuma

BABACAN ERDEK'TEN SESLENDİ

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan ilçemizdeydi.
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan ilçemizdeydi.
16.00'da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda partililer tarafından karşılanan Ali Babacan'a çiçek takdim edilerek Erdekspor atkısı boynuna atıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda DEVA Partilileri, diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle tanışan Babacan, DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanlığı'nın önüne konuşma yapmak üzere geldi. 
İlk konuşmayı yapan DEVA Partisi İlçe Başkanı Murat Sever konuşmasına Erdek'i tanıtarak başladı. Sever, "DEVA Partisi'nin birleştirici çatısı altında demokrasi, ekonomi, hukukun üstünlüğü, ekonomi yönetimi, şeffaflık ve liyakatin esas alındığı devlet anlayışı içerisinde, genel başkanımız liderliğinde DEVA Partisi ilkeleri, tüzüğü ve ekibiyle birlikte sizlerin desteğiyle güzel Türkiye'yi yönetilebilir ve öngörülebilir bir ülke hale getireceğimize inancımız tamdır. Sayın Genel Başkanım, DEVA Partisi'nin hedeflerine ulaşması için çok çalışacağıma ekibim adına söz veriyorum." dedi.
 Ardından İlçe Başkanı Murat Sever, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a 10 numaralı BABACAN yazılı Erdekspor forması hediye etti. 
 Sever'in ardından konuşma yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "DEVA Partisi Türkiye'nin dört bir yanında çok hızlı bir şekilde örgütleniyor. Bir yandan örgütlenme çalışmalarımızı hızla devam ettirirken bir yandan da ülkemizin sorunlarına çözüm bulabilmek için yoğun bir çaba ve gayret içindeyiz. İlk eylem planımızı tarım alanında hazırladık. Tam 56 maddede seçimlerden sonra kurulacak hükümetin ilk 90 ve ilk 360 gününde neler yapacağımızı detaylarıyla ortaya koyduk. Biz sadece siyaseti laf yönetmek olarak görmüyoruz, iş üretiyoruz. Biz bu dar kalıbı kırmak için, Türkiye'de siyasete yepyeni bir anlayış getirmek için yola çıktık."

 BABACAN'DAN SİSTEM ELEŞTİRİSİ
 "Türkiye'nin gerçekten her alanda sorunları büyük ve gittikçe de büyüyor. Şu anki hükümet hiçbir soruna artık çözüm üretemiyor. Şu andaki ülkeyi yönetenlerin bu ülkenin sorunlarına çözüm bulma kapasitesi, kabiliyeti yok. Biz bunu gördüğümüz için DEVA Partisi'ni kurduk. Gençlerimizin umutları kararıyor. Gençlerimiz bu ülkenin yarınlarına artık güvenmiyor. Gerçekten çok yazık. Bu ülkenin gençlerini böylesine karamsarlığa sürüklemeye hiç kimsenin hakkı yok. Bunların hepsinin sebebi kötü yönetim. Hukukla, adaletle hareket etmek lazım. Sağlam bir ekonomi, sağlam bir hukuk ve adalet zemini üzerine inşa edilebilir. Bunlar, onu anlamıyor. Tek yetkiyi bir imzada bir elde toplayınca hukuku da adaleti de hiçe sayarım aklıma geleni yaparım, ülkeyi yönetirim zannettiler. Öyle olmadığı ortaya çıktı. Taraflı, partili Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'de başladıktan sonra bu ülkenin hazinesinin borcu tam ikiye katlandı. Merkez Bankası'nın tam 130 milyarlık rezervini cayır cayır satarak tükettiler. Eksi 60 milyar dolara düştü."

ÜLKEDE KRİZ VAR
"Ülke ekonomik bir kriz yaşıyor. Ülke bir hukuk krizi yaşıyor. Tarımda, hayvancılıkta, turizmde kriz var. Sorunun kaynağında kötü yönetim varsa ülke iyi yönetildiğinde bu sorunlar çözülecek demektir. İnanın bir kabustan uyanma hızında bu ülkenin sorunları çözülmeye başlar. Bu arkadaşınız 11 yıl ülkenin ekonomisinin başında oldu. 2001-2002 krizini çok hızlı bir şekilde aştık, 2008-2009 krizini dünyada en hızlı aşan ülkelerden birisi olduk. Bunu da aşarız ama yeter ki iyi kadrolar işin başına gelsin. Yargı bağımsız ve tarafsız olsun. Bu ülkenin sorunları ancak böyle çözülür."


MUTLAK YOKSULLUK YENİDEN BAŞLADI
 "Mutlak yoksulluk Türkiye'de yeniden başladı. Dünya Bankası raporlarında Türkiye mutlak yoksulluğu aşmış bir ülkeydi. Bunu yaptık, başardık. Şimdi son yıllarda yine Dünya Bankası raporlarında Türkiye'de mutlak yoksulluk artıyor. Yoksulluk intiharları başladı ülkede. Bu ülke böylesine kötü yönetimi hak etmiyor. İnşallah ilk seçimlerde vatandaşlarımız tercihlerini kullanacak, iradesini ortaya koyacak ve ülkede bir yönetim değişikliği olacak. Ben iddialı konuşmayı çok sevmem ancak şu konuda iddialıyım: Türkiye'nin en iyi hukuk kadrosu, ekonomik kadrosu bizde."

BABACAN'DAN 'ATATÜRK' VURGUSU
 "Bu ülkenin yolu açık, önü açık yeter ki gölge etmesinler, yeter ki engel olmasınlar. 84 milyon nüfusuyla küçülmüş haliyle bile dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisi olarak Türkiye Cumhuriyeti sapasağlam yoluna devam edecektir. Rüzgarlar olabilir, fırtınalar esebilir ama kökler sağlamsa o ağaç ayakta kalır. İşte Türkiye Cumhuriyeti böyle kökü sağlam bir ağaç gibi. Hiç korkmayalım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün attığı temeller, sağlam temeller." 

KORKMADAN YÜRÜYECEĞİZ
"Doğru, cesur olur, yanlışları olan korkar, ayıbı, eksiği olan korkar. Biz işte rahatız. Korkmadan yürüyoruz, korkmadan yürüyeceğiz."

Konuşmasından sonra Erdek İlçe Başkanlığı'nın açılışı için kurdele kesen Babacan esnaf ziyaretinin ardından ilçemizden ayrıldı. 
Oğulcan Bölükbaşı





















Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.